Det tager 10 min. at gå fra den ene ende af fabrikken til den anden.

Fuldautomatisk transportanlæg i WIP Industries’ nye fabrik

”Montagen af 955 m drevet rullebane Q89 i bredde 1.300 mm og 9 transfervogne er afsluttet. Det vil den elektriske installation snart også være. Så venter vi kun på, at de øvrige maskiner, der skal installeres i WIP Industries Romanias nye fabrik på 22.000 m2 er installeret, så vi kan begynde at testkøre hele produktionsanlægget” fortæller Steffen Holm, der er projektleder.

 

”Q-Systems del i det store WIP-projekt, som er en investering på hele 45 mio. EURO, består i levering, montage og el-styring af det fuldautomatiske transportanlæg, som tager sin begyndelse efter opskæringen af de store spån- og MDF-plader og slutter med færdige produkter i fabrikkens forsendelsesafdeling. WIP Industries Romania er en del af den svenske WIP-koncern, der allerede har en fabrik i Rumænien.

I midten af august 2022 sendte vi den første af i alt 12 lastbiler med gods afsted til fabrikken, så det har været en langvarig proces. Vi havde engageret et lokalt, meget anerkendt firma med meget dygtige montører. De stod for aflæsning, samling og montage af banerne og delvist også projektstyringen, men vi har naturligvis også haft montører og andre teknikere på fabrikken i perioder, ligesom jeg også har været afsted en del gange”, fortsætter Steffen Holm.

 

Samarbejdet mellem vores folk, de rumænske montører og repræsentanterne for WIP har været perfekt, så vi har kunnet overholde alle tidsplaner indtil nu. Som det fremgår af fotoene, er lokalerne næsten tomme – vi var nemlig så heldige at være de første til at installere på fabrikken, hvilket betød en meget rationel montageproces

Steffen Holm

Fabrikschef

En idé om projektets størrelse:
Der er til de 955 m drevet rullebane Q89 brugt 6.400 ruller og kæder, 264 el-motorer, 6.000 m motorkabel, 300 m energiskinne for transfervognene samt et hav af følere og sensorer til den avancerede el-styring.

Den nye fabrik, som forventes at starte op i april/maj skal producere skuffer og forskellige reoler, som kan samles på forskellige måder, til en stor svensk detailvirksomhed inden for møbler og anden boligindretning”, slutter Steffen Holm.