Q-System leverer komplet system til IKEA leverandør i Rumænien

Vi, Q-System, har gennem mange år udarbejdet solide løsninger til alle produktionsområder i træindustrien.

Ecolor er et privatejet svensk firma beliggende i Cluj Napoca i Rumænien. Virksomheden har 650 ansatte og producerer møbler til eksport, hovedsagelig til IKEA varehuse og butikker rundt omkring i verden.

Ecolor blev startet i 2005. Moderselskabet til Ecolor er Gyllensvaans Möbler i Sverige – et familiefirma og møbelproducent siden 1946 og en IKEA-leverandør siden 1952.

Anlægget har et overfladeareal på 53.000 m2 og deres produktsortiment er folierede møbler lavet af spånplader og MDF. 15-20 lastbiler eller containere leveres hver dag fra Ecolor.

Fabrikken i Cluj er fyldt med moduler fra Q-System, hvor de kan stable i flere etager, da man dermed udnytter pladsen på bedste vis. Til at stable i højderne har vi bl.a. leveret to skræddersyede transfervogne med hver 2 rullebaner og lift, således at operatøren kan indsætte gods i højde 300 mm, 2.230 mm og 4.380 mm. En opgave som denne kan kun løses med en skræddersyet konstruktion, som er en af vore store styrker.

Senest har vi installeret 6 bemandede transfervogne, hvoraf 4 er med 2 løfteborde med hver sin rullebane. De sidste 2 er med hver en rullebane. På disse bemandede transfervogne styrer operatøren kørslen via et joystick og ind- og udtag af gods via trykknapper på pulten.

Skandinavien og ud i verden

Ecolor er et perfekt eksempel på, hvordan vi arbejder. Vi laver specialløsninger til det skandinaviske marked og til skandinaviske kunder, der har en global tilstedeværelse.

Ecolor er, som nævnt tidligere, et datterselskab til Gyllensvaans Möbler i Sverige. Gyllensvaans Möbler i Sverige er en god kunde af Q-System og har været det i mange år – derfor var der heller ingen tvivl om, at det skulle være os, der skulle levere systemet til Ecolor i Rumænien.

Da vi tidligere har leveret et mellemlager i 3 niveauer med en vertikaltransportør i begge ender til Gyllensvaans Möbler, så havde vi sammen udviklet en kapital og en arbejdsproces, som kunne dubleres til projektet i Rumænien.

Vi er kendt for at levere komplette systemer overalt i Skandinavien og det er ikke et tilfælde. Kundeoplevelsen skal altid være i top, og vi har en god organisation til at servicere hele Skandinavien. Derfor kan vi designe og producere skræddersyede håndteringsløsninger, som vi også monterer hos slutkunden. I resten af verden, i dette tilfælde Rumænien, udsender vi en supervisor, der i samarbejde med kundens montører opstiller og tilslutter anlægget. På denne måde kan vi levere komplette projekter i hele verden.