Q-System Sverige lander en stor millionordre fra Derome Plusshus AB

Derome Plusshus producerer modulhuse af træ bygget med moderne og rationel volumenteknologi. Derome leverer industrielt optimerede og specialbyggede lejlighedskomplekser og gruppehuse til professionelle kunder i Sverige og Norge. Husene leveres primært som gruppebyggede enfamiliehuse og lejlighedskomplekser.

Nu bygger Derome en ny husfabrik i Varberg/Värö. Man har besluttet at opgive den traditionelle måde at producere husmængder på og at tænke i nye baner. Der er bl.a. blevet kigget på bilindustrien med samlebåndsproduktion, og det har givet inspiration til produktionen af modulhusene og endda selve fabrikken.

Vores datterselskab, Q-System Sverige, har fået ordren på at levere det komplekse banesystem til den nye produktionslinje hos Derome Plusshus.

“Vi er meget stolte og glade for, at Derome har tillid til, at vi kan levere dette banesystem, som vil være en unik løsning med en masse nytænkning,” siger Göran Svanberg, der er adm. direktør for Q-System Sverige AB.

På den linje, der består af kædetransportører, bliver gulvmodulerne samlet med væg- og loftmodulerne. Dernæst bliver husene kørt frem efter samlebåndsprincippet, så alt udvendigt og indvendigt arbejde kan færdigøres. Når husene når enden af linjen er de færdigproducerede og er klare til at blive lastet på lastbilerne.

Inden husene når frem til lastbilerne lander de på en station, hvor de skal hejses op, så VVS arbejdet kan udføres under huset. Dette er en udfordring, da der skal bygges en speciel lift til at løfte modulerne, der kan veje op til 12 tons og være op til 12 meter lange.

”Vi tager altid udgangspunkt i vore standard-produkter, og så skræddersyer vi dem, så de passer til de specifikke produkter og produktionslinjer. Det, at vi designer og producerer alt på vores egen fabrik, gør, at vi er kan bygge skræddersyede interne logistiksystemer. Skræddersyede anlæg er absolut vores styrke” afslutter Göran Svanberg.