I forbindelse med større projekter og i dette tilfælde vores projekt hos Linak foretager vi factory tests (FAT-test) af dele af anlæggene, med deltagelse af vores kunde. Det er blevet problematisk i disse Corona-tider, hvor det er en del problemer med at rejse fra det ene land til det andet uden at skulle i karantæne, ligesom medarbejdere i danske firmaer tøver med at besøge andre firmaer.

Ud fra et forsigtighedsprincip ønskede Linak ikke at besøge os for FAT-test af en specialdesignet afstabler med tilhørende banesystem. Vi måtte finde en anden løsning.

Hos Linak ankommer dele til deres produktion i palletårne, d.v.s. mange paller stablet oven på hinanden eller flere paller med rammer stablet oven på hinanden.

Formålet med afstableren er således at adskille disse paller. Det sker ved, ligesom i et pallemagasin, at afstableren løfter alle paller med undtagelse af den nederste, der kører fremad på den drevne rullebane, hvorefter afstableren sætter pallestakken ned på banen, løfter alle paller med undtagelse af den nederste og så fremdeles.

Vi har nu for første gang lavet en virtuel FAT-test via Teams og flytbart camera, således at vi kunne snakke med Linak samtidig med, at Linak kunne se hele testen her og nu. Det fungerede fint, så vores næste virtuelle FAT-test bliver nok på transportanlægget til en af vore svenske kunder, som skal leveres om kort tid.