HegronCosmetics

Man bygger da bare en bro!

Vi har leveret et lidt specielt palletransportanlæg til den hollandske virksomhed, Hegron Cosmetics, der producerer en lang række produkter til personlig pleje.

Hegron var vokset ud af sine nuværende bygninger og havde derfor bygget en ny lagerhal, der er beliggende ved siden af den bestående.
Der var bare ét problem: Der går en vej mellem den gamle og den nye lagerhal. For at undgå en kraftig tværgående trafik med truck blev løsningen at bygge en stålbro. Broen starter i den gamle lagerhal, fortsætter over vejen og ender i den nye lagerhal. Den del af broen, der er i fri luft, er designet som en tunnel. Størstedelen af palletransportanlægget er monteret på denne bro.
63 m rullebane monteret i 5 m højde
Indfødningsenden til transportanlægget er tæt ved produktionsafsnittet. Her bliver pallerne født ind med palleløfter og ruller automatisk fremad til en folieomvikler. Efter omvikling kører pallen gennem en labelpåsætter og fortsætter ind i en high-speed Q-lift. Liften løfter pallen op i 5 m højde og ud på en 63 m lang rullebane, som er monteret på broen. For enden af broen er der igen en  Q-lift, som bringer pallerne tilbage til gulvniveau. Her bliver de afhentet med truck og placeret på lageret eller transporteret direkte til  forsendelsen.
Transportanlæggets el-styring er koblet sammen med Hegrons ERP-system.
Da vare-/produktions-nummer på hver enkelt palle blev scannet ind ved indfødningen i transportanlægget kan personalet via en skærm følge den enkelte palles vej gennem anlægget. Det letter på flere måder den videre håndtering af pallerne, ligegyldigt om de  skal sendes til lager eller direkte til forsendelse.
blank
Mange fordele ved at transportere paller i lofthøjde.
Konceptet med en bro har givet Hegron mange fordele, bl.a. er truckkørslen blevet kraftigt reduceret, hvilket både har forbedret  indeklimaet og samtidig er mandskabsbesparende. Samtidig har man den samme udnyttelse af det bestående lager, som i øvrigt ikke  har været væsentligt influeret af arbejdet med installeringen af broen oppe under loftet.
Sidst, men ikke mindst, er el-styringen forsynet med en modemforbindelse, så Q-Transportmateriels styringsfolk altid kan koble op til  systemet og korrigere evt. styringsfejl. Det betyder naturligvis, at evt. stoptider på anlægget vil blive kortvarige.