Industri 4.0 er det store buzzword lige nu. Industri 4.0 er integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Det er ideen om, at intelligente, sammentænkende produktions- og servicenetværk kan selvstyre elementer på kryds og tværs af industrielle værdikæder. Industri 4.0 er den realistiske idé om realtidsproduktion og produktudvikling ved hjælp af fænomener som Big Data, Internet of Things, avanceret og automatiseret produktion samt levering af ydelser fra et cloud-baseret serviceinternet. Det betyder, at industriel styrke – konkurrenceevne – flytter sit fokus fra evnen til udelukkende at fremstille hurtigere, bedre eller billigere til evnen til at omsætte produkter og processer til digitale formler og distribuere disse formler som service ydelser.

Effektiv produktion – AGV’er kører 24 timer i døgnet

Q-System har i over 60 år fremstillet transportanlæg og logistiksystemer. Det betyder at vi i 60 år har kunnet spotte trends og tendenser i udviklingen af nye produkter, der følger med den industrielle udvikling. Det samme gælder med industri 4.0. I flere år har vi tilbudt AGV’er, som er selvkørende robotter, til automatisering af produktioner til flere forskellige brancher. AVK International i Galten har flere AGV’er med rullebaner til paller op til 1000 kg. kørende i deres produktion, hvilket gør at pallerene automatisk bliver leveret til deres destination. AGV’erne følger en streg i gulvet og er udstyret med sikkerhedssensorer hele vejen rundt, så de stopper automatisk, hvis der kommer noget i vejen. Senest har vi i samarbejde med EK Automation leveret AGV’er, som er udstyret med gafler, til Herlev Hospitals fuldautomatiske vareindlevering. Her skal AGV’erne hente og bringe varer rundt til hele hospitalet. Hver vogn, der kommer ind, bliver scannet og sender signalet til AGV’en, der registrerer vognens endestop. De kan selv tage elevatoren og når deres batteri er ved at løbe ud, kan de selv finde vej til deres ladestation. Som en af de førende på markedet, har vi også afholdt forskellige workshops om netop AGV’er og hvordan de kan effektivisere enhver produktion.

Dataindsamling og datalogning nyeste skud på modulstammen

Udover AGV’erne har vi introduceret Q-Log og Q-Data, der er et dataindsamlings- og dataanalyseværktøj – der gør at du kan holde øje med hvert aspekt i produktionen, lige meget hvor du befinder dig i verden via en app. Du kan også dermed analysere din produktion og se hvor der er plads til optimering. Q-Data modulet er til dataindsamling. Det er en database for kommunikation mellem PLC-styringer og for eksempel eksisterende WMS-systemer.