Lige nu bevæger vi os i jordhøjde!

Og hvad menes der så med det? 

Sædvanligvis foregår robotpalletering på drevne rullebaner i en højde fra 350 til 500 mm, men denne gang er vi nede i højde 160 mm. Årsagen er, at de fyldte paller skal udtages med en almindelig palleløfter, som ikke kan komme op i højden. 

Ud over ovenstående baner består anlægget af et automatisk pallemagasin med ind- og udbane. Her er vi i højde 350 mm, da pallestakken bliver sat på indbanen med truck. 

Vi har netop afholdt FAT-test på anlægget til robotintegratoren Mach-Tech, som leverer robot og styring, og vi banerne hertil. Anlægget skal installeres hos en dansk, meget anerkendt producent af  arbejdstøj og arbejdsfodtøj.

Sådan fungerer anlægget i korthed

Når anlægget startes op for første gang bliver der sat en pallestak på pallemagasinets indbane. Stakken kører automatisk ind i pallemagasinet, som herefter sender en enkelt palle ud på en kædebane, hvor den nu står parat til at blive taget af robotten og anbragt på en af de fire palleteringsbaner. Herefter begynder robotten at tage kasser enkeltvis fra to bestående baner og anbringe dem en efter en på den tomme palle.

 

Når pallen er fyldt rykker den automatisk en palleplads frem, så der er plads til den næste tomme palle og så fremdeles; men man kan også kalde pallen/pallerne helt frem til udtagningsenden, hvis man ønsker det.  

Det går stærkt, når der palleteres med robot. Derfor er der 3 andre baner, som robotten kan palletere på, når den første bane er fyldt med fulde paller. 

Anlægget er sat til levering i den allernærmeste fremtid.