Lantmännen Cerealia nyt fuldautomatisk system fra Q-system.

Lantmännen Cerealia i Vejle er en del af Lantmännen koncernen, som er et landbrugskooperativ og er nordens førende aktør inden for landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer. Lantmännen ejes af 25.000 svenske landmænd, beskæftiger 10.000 medarbejdere, opererer i 20 lande og har en omsætning på 40 mia. SEK.

Lantmännen Cerealia udvikler, producerer og markedsfører en lang række sunde og nærende fødevarer. På fabrikken i Vejle håndterer de mel og havregryn i poser. Disse poser skal palleteres, folieres og transporteres ud til distribution.

Det er her Q-System kommer med opskriften til løsningen.

Systemet består af intelligente standard og specielle moduler fra Q-System, samt 8 robotceller, til at håndtere poserne af mel og havregryn fra de kommer ind enkeltvis, til de er på paller i lastbilerne på vej ud til forbrugerne.

Undervejs skal pallerne op af en hejs, for at blive transporteret over en bro og ned af endnu en hejs til varehuset, hvor lastbilerne samler de færdigpakkede paller op. Modsat bliver tomme paller sendt den anden vej over broen så pakningen ikke går i stå.

Systemet er fuldautomatisk. De tomme paller bliver leveret, via hejsen, til nogle drevne transfervogne. De transporterer pallerne til 3 In-line pallemagasiner, der automatisk sender én tom palle ud, når der er brug for den. Denne tomme palle bliver herefter fyldt op med poserne af havregryn eller mel med hjælp fra robot. Så bliver de automatisk ført videre til at blive folieret og transporteret hen til hejsen – og så gentager processen sig.